Niektoré kontexty vzťahu etiky, ekonómie a sociálneho kapitálu - Márton, Milan
Autor vo svojom príspevku vymedzuje vzťah kultúrneho a sociálneho kapitálu a miesto morálnych hodnôt a etiky pri formovaní sociálnej integrity, vnútorného poriadku a kohézie spoločnosti. Zložitou je táto otázka po páde berlínskeho múru a v procesoch globalizácie, ktoré si žiadajú prehodnotiť normatívny základ, na ktorom doposiaľ fungovala ekonomika.