Prístupy Indie a Číny k regionálnemu riešeniu afganskej otázky - Čech, Ľubomír, 1955-
Čínske vzťahy s Afganistanom. Rastúci ekonomický záujem Pekingu v Afganistane. Čína vníma ako dôležitých partnerov pre stabilizáciu regiónu Pakistan, Spojené štáty, stredoázijské republiky, Rusko a Indiu. Indicko – afganské vzťahy. Opozícia Indie voči Talibanu a Al-Kájde, jej angažovanosťv stabilizácii Afganistanu, jej konštruktívne aktivity v Afganistane.