Rozvojová pomoc a spolupráca ako súčasť prezentácie štátu v zahraničí - Mattoš, Boris, 1977-
Slovenská republika sa vstupom do euroatlantických štruktúr začlenila do svetového spoločenstva krajín podporujúcich rozvojové štáty. Sprievodným javom procesu poskytovania rozvojovej pomoci je okrem iného aj prezentačný rozmer donorskej krajiny v recipientskom štáte a dotváranie jej imidžu.