Verejná diplomacia vybraného štátu EÚ v tretích štátoch: porovnanie bilaterálnej verejnej diplomacie s multilaterálnou v rámci EÚ - Meričková, Laura
Predstavenie inovatívnych prístupov vo verejnej diplomacii 21. storočia. K daným inováciám autorka radí "Niche diplomacy", identifikáciu kooperatívneho vs. konkurenčného prístupu, "novú verejnú diplomaciu" založenú na kultúrnych vzťahoch či verejnú diplomaciu Európskej únie. Venuje sa aj vernej diplomacii vybraného štátu, ktorým sa pre svoju inovatívnosť a moderný prístup stala Veľká Británia.