Čierna Hora a euro: s výhodami bez záväzkov - Gabrielová, Petra
Európska menová únia - hlavné kroky vedúce k súčasnej podobe eurozóny. Problematika euroizácie a používania eura v krajinách mimo eurozóny. Zavedenie eura v Čiernej Hore. Prijatie eura a makroekonomická stabilita (výhody verzus obmedzenia). Záväzky Čiernej Hory voči Európskej menovej únii.