Vývoj integrácie Ukrajiny do EÚ a spolupráca so Slovenskom - Grešš, Martin, 1978-
Základné smery integračného procesu Ukrajiny do Európskej únie. Politická a ekonomická spolupráca s EÚ. Vzájomné politické vzťahy Ukrajiny so Slovenskom po roku 2009. Vzájomná obchodná spolupráca medzi Európskou úniou, Slovenskom a Ukrajinou. Najvýznamnejší obchodní partneri Ukrajiny. Najvýznamnejší obchodní partneri EÚ-27. Najvýznamnejší obchodní partneri Slovenska. Vývoj vzájomného obchodu Slovenska a Ukrajiny (2007-2011).