Teritoriálne aspekty ruskej zahraničnej politiky - Holas, Lukáš
Všeobecné znaky ruskej zahraničnej politiky. Koncepcia zahraničnej politiky Ruskej federácie z roku 1993. Prioritná pozornosť venovaná najmä krajinám SNŠ a blízkemu zahraničiu, USA a európskemu kontinentu. Koncepcia zahraničnej politiky Ruskej federácie od roku 2000. Zmena smerovania ruskej zahraničnej politiky od prozápadnej orientácie k tvorbe multipolarity. Koncepcia zahraničnej politiky Ruskej federácie od roku 2008.