Rusko v 21. storočí - mocenské postavenie - Chuguryan, Simona, 1977-
Mocenské ambície Ruska. Rusko v postsovietskom priestore. Rusko a jeho vplyv v krajinách strednej a východnej Európy. Vzťahy Ruska a Európskej únie. Rusko a USA. Rusko ako energetická základňa.