Obchodné financovanie a globálna kríza - Jančíková, Eva, 1960-
Svetová finančná kríza, ktorá postupne prerástla do globálnej ekonomickej krízy, vo veľkej miere ovplyvnila aj svetový obchod a obchodné financovanie. Obchodné financovanie je pre medzinárodný obchod nevyhnutnosťou, a preto ICC (International Chamber of Commerce) na podnet WTO uskutočnila prieskum, ktorého cieľom bolo získať informácie o súčasnej situácii na trhu ako aj reakcií bankovej komunity, formulovať problémy, ktorým obchodné financovanie čelí a navrhnúť riešenia na ich eliminovanie.