Východiská pre formulovanie priorít súčasnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky Veľkej Británie - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Súčasné zahraničnopolitické priority vládnych politických strán - Konzervatívnej strany a Liberálno-demokratickej strany. Národná bezpečnostná stratégia – charakteristika kľúčových čŕt. Zahraničnopolitické priority britskej opozície – Koncepcia zahraničnej politiky podľa britských labouristov. Súčasná britsko-francúzska spolupráca. Vzťah Veľkej Británie a Európskej únie.