Negatívne dôsledky vojny NATO proti Líbyi pre medzinárodnú bezpečnosť - Škvrnda, František
Udalosti v Líbyi v roku 2011 – jedna z ústredných mediálno-politických tém súčasnej svetovej politiky (medzinárodných vzťahov). Stručne o histórii Líbye do roku 2011 v kontexte teórie medzinárodných vzťahov. Kaddáfího režim ako nová kvalita vo vývoji Líbye. Priebeh vojny NATO proti Líbyi – základná periodizácia. Ďalšie medzníky vývoja v Líbyi v roku 2011. Nová nestabilita v Líbyi. Destabilizujúce účinky vojny NATO proti Líbyi pre súčasnú medzinárodnú bezpečnosť.