Balíkové služby táhne nakupování on-line - Cempírek, Václav
Kuriérske, expresné a balíkové služby s pridanou hodnotou. Využívanie vlastných pobočiek, triediacich centier a vlastnej doručovacej siete. Expresné doručenie zásielok do celého sveta. Vysoká flexibilita prepravy zásielok. Obchodné vzťahy: B2B (business-to-business), B2C (business-to-customer), C2C (consumer-to-consumer). Podiel e-shopov na výkone firiem. Obchodný model B2B dominantný. Využívanie cestnej prepravy. Kvalita služieb a poškodenie zásielok. Balenie zásielok.