Intermodální doprava na indický způsob - Boháč, Martin
Jeden z najkurióznejších systémov intermodálnej prepravy cesta - železnica je intermodálna doprava na trati Konkanskej železnice (Konkan railway, súčasť Indických železníc) na juhozápadnom pobreží Indie. V cestnej preprave sa využívajú vlastné nákladné vozidlá so zaujímavým tuningom. Problematický technický stav nákladných vozidiel. Charakteristika Konkanskej železnice. Náročná výstavba v komplikovaných geografických podmienkach. Malá kapacita trate.