Prvky znalostního managementu ve školách manažérskeho myšlení - Johnová, Ivana
Identifikácia prvkov dnešného tzv. znalostného manažmentu v jednotlivých školách manžmentu, ktoré sú známe od čias priemyselnej revolúcie. Ide predovšetkým o klasický manažment, psychologicko-sociálne prístupy, procesné prístupy a systematické prístupy, ktoré boli využívané v prvej polovici dvadsiateho storočia a pre ktoré je charakteristická industriálna spoločnosť. Hoci vznik znalostného manažmentu je datovaný zhruba od šesťdesiatych rokov minulého storočia, kedy ho definoval P. Drucker môžeme prvky znaznačujúce prácu so znalosťami definovať už skoršie.