Hodnocení konkurenceschopnosti Visegrádské čtyřky prostřednictvím aplikace CCR vstupově orientovaného modelu analýzy obalu dat - Staníčková, Michaela
Aplikácia vybraných metód analýzy obalu dát (Data Envelopment Analysis, DEA) pre hodnotenie efektívnosti krajín Vyšegrádskej štvorky a ich regiónov. Metódy DEA hodnotia efektivitu, s akou krajiny a regióny dokážu svoje vstupy transformovať na výstupy.