Turecku roste sebevědomí - Havlíček, Karel
Záujem USA, Európskej únie a Ruska o spoluprácu s Tureckom. Turecko ako brána do moslimského sveta. Konkurencieschopnosť tureckej ekonomiky. Turecký obchod. Krajina dvoch tvárí. Nerozhodnosť Turecka vo voľbe medzi silnými Spojenými štátmi a menej silnou Európou. Nedoriešená problematika Kurdov. Otvorená otázka tzv. Severocyperskej tureckej republiky, ktorú uznáva iba Turecko.