Kompetencie a ich význam vo vzdelávaní a povolaní - Mesárošová, Margita
História vzniku pojmu kompetencia a jeho chápania. Pojem kompetencia v rôznych vedných disciplínach. Vymedzenie kompetencií v oblasti vzdelávania. Vysoké školstvo a kľúčové kompetencie. Psychologické chápanie kompetencií. Kompetencie a ich definovanie v oblasti riadenia ľudských zdrojov a manažmentu podnikania. Kompetencie a kĺúčové kompetencie.