Vývojové metamorfózy chápania štátu a kvalita života - Šikula, Milan
Analýza prevratných zmien v postavení štátu vygenerovaných procesom globalizácie a jej rozpormi, ktoré vyústili do súčasnej globálnej ekonomickej krízy. Ekonomické a ekologické determinanty ďalšieho vývoja ľudskej civilizácie.