Meranie kvality života vo svete - Bačišin, Vladimír
Vývoj merania kvality života od päťdesiatych rokov po súčasnosť. Metódy merania kvality života zohľadňujú účtovný prístup k meraniu nákladov, ktorého východiskovým ukazovateľom sú osobné náklady a spotreba, pri ktorých sa zohľadňuje nerovnosť príjmov.