Teoretické východiská skúmania kvality života - Popovič, Dejan
Koncept kvality života ako zložitý systém, ktorý ovplyvňuje veľké množstvo rozličných faktorov. Definovanie tohto abstraktného pojmu. Vývoj kvality života a životného prostredia. Štatistická analýza a prognózovanie.