Kvalita života v krajinách EÚ - porovnanie na základe vybraných demografických ukazovateľov - Chajdiak, Jozef
Životná úroveň krajiny vyjadrená nepriamo, prostredníctvom demografických ukazovateľov - dojčenskej úmrtnosti a strednej (očakávanej) dĺžky života mužov a žien. Použité postupy hodnotenia platné pre roky 2002 až 2008. Hodnotenie Slovenska v eurozóne EÚ 16.