Nezamestnanosť v kontexte Veľkej hospodárskej krízy a globálnej hospodárskej krízy v súčasnosti - Martincová, Marta, 1955-
Príčiny vzniku Veľkej hospodárskej krízy. Veľká hospodárska kríza v 30. rokoch 20. storočia (1929-1933). Ekonomické dôsledky Veľkej hospodárskej krízy v Československu. Spoločné znaky Veľkej hospodárskej krízy v 30. rokoch a finančnej a hospodárskej krízy v súčasnosti. Nezamestnanosť v kontexte súčasnej krízy v Európskej únii.