Ekonomický rast a kolísanie ekonomiky vyvolané pôsobením multiplikátora a akcelerátora - Lisý, Ján
Mechanizmus multiplikátora v Domarovom modeli ekonomického rastu. Dynamická rovnováha agregátneho dopytu a agregátnej ponuky. Ekonomický rast vyvolaný pôsobením akcelerátora v Harrodovom modeli. Zaručená, prirodzená a skutočná miera rastu. Horrd-Domarova teória ekonomického rastu.