Nezamestnanosť a prevzdelanosť ako situácie znižujúce kvalitu života obyvateľov Slovenska (spracovanie dát z VZPS) - Štefánik, Miroslav
Prevzdelanosť, ako aj nezamestnanosť predstavujú situácie znižujúce kvalitu života jednotlivcov. Štrukturálne súvislosti vzniku prevzdelanosti a nezamestnanosti. Údaje z výberového zisťovania pracovných síl a súvislosť týchto znakov s nezamestnanosťou a prevzdelanosťou.