Modernizácia štátu - strategický faktor ekonomického a sociálneho rozvoja - Šikula, Milan
Modernizácia štátu ako historicky podmienený proces. Vplyv globalizácie na fungovanie štátu. Globálna kríza a potreba inštitucionálnej adaptácie. Fundamentálna politická triléma.