[Cestovný ruch. Politika a ekonómia] - Eliašová, Darina
Recenzia na monografiu autora M. Gúčika - "Cestovný ruch. Politika a ekonómia". Politika cestovného ruchu predstavuje politiku v spojitosti s cestovným ruchom, t. j. jej podstatu, model uplatňovaný v štátoch OECD, v krajinách s rozvinutým cestovným ruchom. Cestovný ruch je významným fenoménom v politike EÚ. Ekonómia cestovného ruchu je obsiahnutá v druhej časti publikácie. Z textu môže čitateľ jednoznačne pochopiť, čo je ekonómia a ekonomika uplatňovaná v dimenzii cestovného ruchu.