Všeobecná teória cestovného ruchu - dielo, ktoré čas neprekonal - Gúčik, Marián
Skúmanie cestovného ruchu v prvej polovici 20. storočia. Všeobecná teória cestovného ruchu Waltera Hunzikera a Kurta Krapfa. Cestovný ruch ako ekonomický, sociálny a ekologický fenomén súčasnej doby.