Postoj návštevníkov národných parkov Slovenskej republiky k ekologickému cestovnému ruchu - Ščepková, Eva
Ekologický cestovný ruch, jeho charakteristika. Znaky tvrdého a mäkkého ekologického cestovného ruchu ako ideálnych typov. Profil návštevníka ekologického cestovného ruchu. Postoj návštevníkov k prírode a ochrane životného prostredia. Dotazníkový prieskum a dosiahnuté výsledky.