Riziko ako jeden z hlavných vrcholov investorského trojuholníka - Jenčová, Sylvia
Významným atribútom podnikateľských aktivít je riziko a neistota chápaná ako pravdepodobnosť vzniku negatívnych odchýliek od stanovených hladín cieľov podnikateľských subjektov. V oblasti finančného manažmentu teória rizika vychádza zo základnej tézy, že euro získané s rizikom má menšiu hodnotu, ako euro bez rizika. Finančný manažment musí preto okrem faktora času rešpektovať aj riziko s ktorým sa peňažné príjmy získavajú