K problematike poistenia, poisťovníctva a komerčného poistného trhu v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Príspevok je zameraný na poistenie, poisťovníctvo a komerčný poistný trh v Slovenskej republike v období dlhovej krízy. K 31.12.2010 pôsobilo na Slovensku 22 komerčných poisťovní, z toho 22 bolo združených v Slovenskej asociácii poisťovní. Vývoj v oblasti životného poistenia je v posledných rokoch dynamickejší ako v neživotnom poistení, v roku 2010 dosiahol pomer 54,5 : 45,5 v prospech životného poistenia.