Zodpovednosť za škodu pri výkone verejnej moci - Kubincová, Soňa
Zodpovednosť za škodu pri výkone verejnej moci upravená zákonom č. 514/2003 Zb. v znení neskorších predpisov. Pojmy výkon verejnej moci a orgán verejnej moci. Rozsah zodpovednosti štátu. Rozsah zodpovednosti územnej samosprávy. Orgány konajúce v mene štátu vo veci náhrady škody, ktorá bola spôsobená orgánom verejnej moci a za ktrorú nesie zodpovednosť štát. Orgán konajúci v mene samosprávy. Regresná náhrada.