Perspektívy privátneho bankovníctva na Slovensku - Klimiková, Mária
Príspevok je venovaný rozširujúcemu sa portfóliu poskytovaných služieb a inovácií v privátnom bankovníctve, ako napr. Passion investments a Private equity. Banky hľadajú aj nové teritóriá pre investície, týka sa to investovania v offshore centrách a na emerging markets. Privátne bankovníctvo na Slovensku sa v období krízy nachádzalo pod väčším tlakom najmä v oblasti dlhodobých investícií. Privátni klienti na Slovensku sa v súčasnosti viac zaujímajú o možnosti bezpečného investovania a sú otvorení i netradičným nefinančným investíciám.