Vplyv hospodárskej krízy na regulatórny kapitál komerčnej banky - Vovk, Martin, 1976-
Príspevok poskytuje stručný prehľad legislatívnych zmien vymedzenia regulatórneho kapitálu komerčnej banky v podmienkach Slovenskej republiky pod vplyvom vývoja hospodárskej krízy, ako aj v širšom kontexte pripravovaných legislatívnych noriem, ktoré pripravuje Bazilejský výbor pre bankový dohľad spolu s European Banking Authority v snahe ochrániť európsky a v konečnom dôsledky aj mimoeurópsky bankový sektor pred negatívnymi prejavmi krízy v budúcnosti.