Náhorní Karabach: kudy vede cesta k (ne)státnosti? - Kopeček, Vincenc
Nároky Arméncov a Azerbajdžancov na územie Náhorného Karabachu. Cesta, po ktorej Náhorný Karabach doputoval až do situácie tzv. de facto štátu, medzinárodne neuznanej politickej entity, ktorá však existuje, má svoj parlament, prezidenta, armádu, občanov a je schopná na území, ktoré ovláda, vykonávať štátnu správu.