O státnosti a uznání státu v mezinárodním právu - Trávníčková, Zuzana
Vznik Českej a Slovenskej republiky a ich uznanie a prijatie za členov OSN. Štáty, ktoré doteraz OSN neprijala. Charta Organizácie spojených národov. Montevidejský dohovor o právach a povinnostiach štátov z roku 1933. Štáty so všeobecným a s obmedzeným uznaním.