Nicolas Sarkozy a globální dimenze francouzské zahraniční politiky geopolitika jako nástroj k velmocenskému postavení v mezinárodních vztazích - Ludvík, Zdeněk
Hľadanie odpovede na otázku: Posilňuje Francúzsko v medzinárodných vzťahoch postavenie veľmocenského aktéra, či ho naopak stráca? Nový medzinárodný poriadok po roku 1945. Sarkozyho stratégia "byť pri tom". Návrat do integrovaného velenia NATO. Návrat medzi globálnych hráčov.