Local government in Slovakia - Buček, Milan
Stručný historický vývoj. Základné fakty a čísla. Právna štruktúra miestnej správy. Kompetencie, právomoc, zodpovednosť a služby miestnych úradov. Základné usporiadanie miestnych úradov. Ľudské zdroje. Financovanie miestnej správy. Majetok. Kontrola miestnych úradov. Ochrana miestnej správy. Miestna správa a EÚ.