Nie sú zlí, iba iní - Žitňanský, Eduard
Aká je miléniová generácia označovaná aj ako generácia Y. Výsledky prieskumu medzinárodnej poradenskej spoločnosti PwC. Finančné ohodnotenie zohráva dôležitú úlohu, ale najčastejšie označovaným faktorom je príležitosť na kariérny rast. Dôležitý je vzdelávací program zamestnávateľa. Najatraktívnejšie benefity sú nadštandardné školenia a flexibilný pracovný čas. Pri výbere zamestnávateľa je dôležitá zhoda firemných hodnôt s vlastnými. Miléniová generácia očakáva od svojho zamestnávateľa možnosti na rozvoj. Významná je zahraničná skúsenosť.