Piliere dôchodkového systému na Slovensku a investovanie v dôchodkových fondoch s využitím aktuálnych dát - Pavlíková, Ľudmila
Dôchodkový systém je v každej krajine mierne odlišný. Odlišuje sa okrem iného menšou či väčšou účasťou zo strany štátu prípadne súkromných spoločností pri organizovaní systému sociálneho poistenia a starobného dôchodkového sporenia. Podmienky, v ktorých takéto systémy v jednotlivých krajinách fungujú, sú rôzne, avšak nájde sa aj množstvo spoločného. Preto pri skúmaní takéhoto systému v nejakej krajine a nájdení jeho nedostatkov to môže viesť k aspoň čiastočnému poučeniu sa v inej krajine. Vybrané problémy súčasných dôchodkových systémov, ktoré vznikajú počas fungovania nových, zreformovaných dôchodkových systémov, najmä s dôrazom na dôchodkové fondy.