Využívanie inštitucionálno-organizačných inovácií miestnymi samosprávami výstupy z komparatívnej štúdie českých a slovenských obcí - Bajusová, Dana
Inštitucionálno-organizačné inovácie sú považované za významné práve v znalostnej ekonomike. Tieto inovácie vytvárajú predpoklad na vytvorenie ďalších typov inovácií. Využívanie inštitucionálno-organizačných inovácii v slovenských a českých samosprávach. Pozornosť je sústredená na využívanie nástrojov, ktoré prispievajú k zvyšovaniu efektívnosti, kvality a výkonnosti samospráv ako aj na formy participácie obcí s občanmi. Výsledky dotazníkového prieskumu (presnejšie jeho časť) zo Slovenska je porovnaná s výsledkami prieskumu z Českej republiky.