Finančné aspekty znalostnej ekonomiky na lokálnej úrovni - Žárska, Elena, 1955-
Finančnými nástrojmi samospráva vytvára podmienky pre priaznivé podnikateľské prostredie, čo je predpokladom, aby mohla zvýšiť svoju konkurencieschopnosť pre potenciálnych investorov, ktorí by do územia priniesli činnosti zvyšujúce poznatkovú a informačnú úroveň. Súčasne však inovácie vo finančnom riadení prinášajú väčšiu variabilitu implementovania moderných postupov a metód využívania, nakladania a zhodnocovania disponibilných finančných zdrojov v činnosti samosprávy s cieľom dosahovania ich vysokej efektívnosti a zvyšovania celkovej kvality verejných služieb vrátane samotného výkonu samosprávy.