Čo nové priniesol Daňový poriadok? určenie dane podľa pomôcok - Repková, Denisa, 1983-
Zmenou, ktorú prináša Daňový poriadok, je zrušenie možnosti určiť daň dohodou medzi daňovým subjektom a správcom dane. Predchádzajúca právna úprava umožňovala určiť výšku dane dohodou a až potom mohlo nasledovať určenie dane podľa pomôcok. Prípady, kedy dochádza k určeniu dane podľa pomôcok.