Čo nové priniesol Daňový poriadok? - Repková, Denisa, 1983-
Vyrubenie dane ako daňové konanie, v ktorom správca dane vydá rozhodnutie o vyrubenej dani alebo o rozdiele dani oproti vyrubenej dani. Daň je vyrubená rozhodnutím správcu dane. Pod vyrubením dane sa rozumie aj úkon zo strany daňového subjektu v podobe podania daňového priznania vrátane dodatočného daňového priznania alebo zaplatenia dane, pri ktorej nie je povinnosť podať daňové priznanie.