Smerujeme k novému svetovému poriadku? - Niblett, Robin
Nastupujúce mocnosti ako Čína, India, Brazília a ďalšie a obavy z ignorácie alebo novej definície noriem, pravidiel a inštitucionálnych dohôd, ktoré zaviedli európske štáty a USA po roku 1945. Hospodárska kríza ako kríza "Západu". Rastúca hospodárska a vojenská sila nastupujúcich mocností. Obmedzenia medzinárodného a regionálneho vplyvu nastupujúcich mocností. Moc silných stránok USA a EÚ. Zásadný posun medzinárodného usporiadania je nepravdepodobný.