Regionálny prístup v riešení afganskej otázky - príliš veľa otáznikov - Čech, Ľubomír, 1955-
Národné ciele a aktivity susedných štátov Afganistanu v porovnaní s cieľmi americkej politiky. Rusko v pozícii, v ktorej výrazne čerpá z úspechu Spojených štátov v Afganistane. Postoj krajín Strednej Ázie. Ciele Číny limitované. Al Kájda - teroristická skupina, ktorá predstavuje hrozbu s globálnym dosahom. Rekonštrukcia Afganistanu a obmedzenie produkcie drog. Vzťah Pakistanu k afganskej problematike. Cieľ transformovať Afganistan na tranzitný koridor.