Participácia samosprávy pri využívaní prírodných zdrojov SR - Petrášová, Viera
Využívanie prírodných zdrojov je doteraz nevyužívaným potenciálom pre rozvoj regiónu. Obce ako správcovia územia môžu významne prispieť k rozvoju hospodárskeho potenciálu regiónu. Príspevok sa venuje postojom poslancov samosprávy k využitiu prírodného termálneho zdroja na pozemkoch obce. Obsahuje návrh modelov podnikania s prírodným zdrojom podľa právnej formy a výhody tohto podnikania pre obec.