Postavenie programového rozpočtovania v miestnej samospráve v SR - Balážová, Eva
Programové rozpočtovanie predstavuje systém založený na plánovaní úloh a aktivít subjektov samosprávy, ako reakciu na ich priority a prideľovanie dostupných zdrojov v programoch s dôrazom na výsledky a efektivitu. Taktiež ponúka veľa možností pre manažérske rozhodovanie týkajúce sa výdavkov, pretože zahŕňa strategické plány a výdavky. Zhodnotenie úloh a postavenie programového rozpočtovania v manažmente obcí prostredníctvom názorov a postojov výkonných manažérov obcí.