Obaly v pozemní nákladní přepravě - Cempírek, Václav
Jedna zo základných funkcií obalov - chrániť zabalený tovar pri manipulácii a preprave na miesto určenia. Preprava tovaru po železnici a požiadavky na obaly. Požiadavky, ktoré kladie cestná doprava na obaly. Paletizácia pre uľahčenie prepravy.