Vývoj zadlženosti územných samospráv v SR a EÚ - Horváthová, Lenka
Rast verejného dlhu v súvislosti s hospodárskou krízou je v súčasnosti témou mnohých diskusií a summitov. V SR sa však objavujú aj problémy na nižších vládnych úrovniach ako je štátna, t.j. na úrovni územných samospráv. Zadlženosť územných samospráv v SR rastie. Príspevok porovnáva vývoj zadlženosti nielen územných samospráv ale aj verejného sektora ako celku v jednotlivých krajinách EÚ.