Trendy v získavaní príjmov do rozpočtov obcí na Slovensku - Sedláková, Slavka
Najvýznamnejšiu skupinu bežných príjmov v rozpočte obce tvoria príjmy daňové. Tieto príjmy však nepostačujú na vykrytie všetkých výdavkov a preto časť príjmov obec získava z vlastného podnikania a z vlastníctva majetku. Prenesená pôsobnosť v rámci výkonu štátnej správy je už tradične financovaná systémom transferov. Jednou z možnosti pre doplnenie chýbajúcich zdrojov v obecných rozpočtoch sú úvery a pôžičky.